Cohousen is ook een vorm van levensloopbestendig wonen
Cohousen kan ook een manier zijn om met een verminderde mobiliteit zelfstandig te blijven wonen. Dat is het plan van een viertal vijftigers die in Gent een notariswoning zo aanpasten dat ze er op hun oude nog samen kunnen blijven wonen. Naast gemeenschappelijke ruimtes voorzagen de cohousers ook afzonderlijke appartementen in de voormalige notariswoning. deverlorenkost.be
Nog in Gent kocht en renoveerde de wooncoöperatie ‘wooncoop‘ een herenhuis dat vandaag bewoont wordt door 7 mensen tussen 29 en 56 jaar. Ook hier heeft elke bewoner of elk gezin, zijn eigen unit maar zijn er ook delen gemeenschappelijk. Bijzonder aan coöperatief wonen is dat je geen woning verwerft maar wel aandelen in een wooncoöperatie. Die aandelen kan je verkopen of gebruiken om later naar een andere woning van de wooncoöperatie te trekken. Maar bewoners zien er ook een oplossing in om later met de hulp van andere bewoners zelfstandig te kunnen blijven wonen.
Lees meer over cohousen in dit artikel uit De Morgen (Zeno) van 13 novemBer 2021.
Hier delen we regelmatig ‘Usefu! 50+ consumer insights’ en ‘silver trends’. Die bundelen we maandelijks in onze nieuwsbrief waarvoor je je hieronder kan inschrijven.